Inspirace: Apetit
Ingredience (cca 4 porce):
- na dochucení sůl a pepř
- šťáva z pomeranče
- dýňová semínka
Postup:
- Nahrubo nakrájejte cibuli. Oškrábejte bramboru a mrkev. Pokrájejte na menší kousky, tak aby šlo vše později rozmixovat tyčovým mixérem.
- Na oleji restujte cibuli do změknutí. Přisypte mletý kmín a koriandr. (Báječně to rozvoní celou kuchyň a ochutí lépe polévku) A nakonec krátce orestujte mrkev.
- Vše zalijte vývarem, osolte a přidejte pokrájenou bramboru.
- Vařte dokud nebude mrkev měkká asi 20 minut.
- Mezitím si orestujte nasucho v pánvi dýňová semínka. Jen tak, dokud lehce nepopraská slupka. Semínka pak budou ještě dlouho křupinkat a po vychladnutí jakoby šustí.
- Když je mrkev měkká. Celý obsah rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte hrst čerstvého koriandru a opět rozmixujte. Nakonec dle chuti dosolte.
- Konečné dochucení bych nechala na každém strávníkovi - pomerančovou šťávou, koriandrovými lístky, dýňovými semínky, pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat