Inspirace: Apetit
Ingredience (cca 4 porce):
- 1 kg kuřecích křídel
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 4 stroužky česneku
- cca půl lžičky mletého chilli (až 1 rovnou lžičku)
- 100 ml sladké chilli omáčky
- 4 lžíce sojové omáčky
- cca 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce slunečnicového oleje
Postup:
- Připravíme si křidélka - celé křídlo má 3 články. Poslední článek odstraňte. Není tam žádné maso. Zbylé dva v kloubu oddělte. Pořádně omyjte a nechte okapat. (Na tohle by se člověk nejradši vykašlal. Ale jaká je to pak pohoda, když se Vám ta lahoda okusuje jak jahoda)
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Oloupaný česnek a zázvor nastrouhejte na jemno přímo do pekáče a smíchejte se zbytkem ingrediencí. Křidélka ve směsi obalte a dejte péct na 45 minut až hodinu do trouby, dokud se maso nebude skoro samo oddělovat od kosti. Nezapomeňte občas promíchat. Dle potřeby můžete přilít trochu vody.
- Může se stát že okraje pekáče trochu zčernají. Pokud nebudou černá i křidélka, pak je to v pořádku. Ani bych nedoporučovala chtít křídla doslova křupavá. Delší pečení a snaha dosáhnout křupavosti může vést k suchým křídlům.
Žádné komentáře:
Okomentovat