Škvarková pomazánka


To je tak, když domů někdo přinese škvarky. Asi nejlepší způsob, jak je zpracovat, je udělat si z nich pomazánku. Když jsem jí dělala, chytla mě taková žravá, že jsem myslela, že ji sním jen tak na posezení. Ani tam ještě nebylo vajíčko. Ale být tam vůbec nemusí...


Inspirace: Co dům dal

Ingredience:

  • asi 20 dkg škvarků
  • 2 nakládané okurky
  • 1 cibule
  • hrst pažitky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 vejce uvařená natvrdo (nemusí být)
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Uvaříme vejce. (Vejce dáme do vody do malého kastrolku. Jakmile se voda začne vařit, stačí 8 minut.)
  2. Mezitím si umeleme nebo nasekáme škvarky. Dáme do misky.
  3. Cibuli, okurky, trochu pažitky a vejce nakrájíme nadrobno. Přidáme ke škvarkům. Vše smícháme společně s dijonskou hořčicí. Nakonec osolíme, opepříme a ozdobíme další pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat