Inspirace: kuchařka Deník Dity P.
Ingredience:
- 250 ml vody
- 125 g másla
- 35 g holandského kakaa
- 300 g hl. mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 400 g cukru krupice
- 2 vejce
- 125 ml podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu (to mi přijde dost málo, vždycky toho tam nalévám od oka hodně)
Na krém
- 250 ml smetany ke šlehání
- 500 g hořké čokolády (míchám čokoládu na vaření s nějakou kvalitní cca 60%)
- 140 g másla
Postup:
- Nejdřív předehřejeme troubu na 160 °C.
- V hrnci rozpustíme máslo a vodou a kakaem, mícháme, dokud se vše nespojí.
- Do velké mísy prosejeme mouku a jedlou sodu, přidáme cukr a rozehřátou kakaovou směs.
- Vše důkladně promícháme a nakonec přidáme vejce, podmáslí, a vanilkový extrakt.
- Těsto rozdělíme do 2 kulatých forem o průměru 18 až 20 cm a pečeme 35 - 45 minut.
- Hotové korpusy necháme úplně vychladnout a potom oba přepůlíme.
- Mezi pečením si připravíme čokoládový krém. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, smetanu a máslo. Dobře promíchaný krém necháme také vychladnout.
- Přepůlené korpusy vždy potřeme krémem a vrstvíme.
- Ozdobíme jahodami nebo třeba šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat