Inspirace: Chop'd - Salad your life
Ingredience (3 - 4 porce):
- 2 hlávky římského salátu
- bílá bageta/toustový chleba na krutónky
- parmazán
- sušené brusinky
- hruška nebo dvě
Na zálivku:
- 200 g majonézy (kdo má čerstvá vejce, tak 2 vejce a 150 - 200 ml olivového oleje)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- šťáva z půlky citrónu
- 4 - 6 ančoviček očištěných od kostiček a nakrájených na velmi malé kousky
- malá hrst na jemno nastrouhaného parmazánu
- 1 lžička cukru
- 1 lžička worchestru (nemusí být)
- prolisovaný 1 stroužek česneku
- sůl a pepř na dochucení
Na kuřecí kousky:
- 3 kuřecí prsní řízky (v pravém Caesaru by maso být nemělo, ale já se chci salátem i najíst)
- olivový olej
- bylinky (rozmarýn, tymián, oregano)
- prolisovaný 1 stroužek česneku
- pepř
Postup:
- Ti, co chtějí mít salát masitý, nechají kuřecí prsíčka marinovat přes noc v oleji smíchaném s bylinkami, prolisovaným stroužkem česneku a trochou pepře (žádná sůl). Na pánev se pak může použít stejný olej.
- Nejdřív si uděláme zálivku. To je úplně snadné. Smícháme všechny ingredience na zálivku dohromady. Kdo chce, může jí zjemnit tyčovým mixérem. Pokud se Vám zálivka bude zdát hodně hustá, naředíme jí olivovým olejem nebo klidně i vodou.
- Listy salátu pořádně propláchneme studenou vodou od nečistot. To salát i osvěží. Osušíme, aby na něm držela zálivka a nakrájíme nebo natrháme na kousky velikosti sousta. Salát se zálivkou smícháme těsně před podáváním!
- Pečivo nakrájíme na kostičky a opečeme nasucho nebo na trošce oleje na pánvi dozlatova. (Já jsem byla líná a nechala si toustový chléb opéct v topinkovači a nakrájela)
- Hrušku nakrájíme na kostičky a sušené brusinky překrájíme na menší kousky
- Marinovaná kuřecí prsa osmažíme na rozpálené pánvi z obou stran. Necháme 5 minut odpočinout na talíři a nakrájíme na plátky.
- Salátové listy smícháme s brusinkami a hruškou a zalijeme dle libosti zálivkou. Pořádně promícháme, aby se obalily všechny listy, a servírujeme na talíře. Navrch položíme plátky masa, osolíme, opepříme, posypeme krutónky a škrabkou na brambory nahoblujeme parmazán. Dobrou chuť!
A je to naprosto vynikající!!!
OdpovědětVymazatPřeposílám link drahé polovičce - vypadá to mňamózně :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji, určitě to zkuste! Věřím, že si pochutnáte ;)
Vymazatmusím potvrdit, úžasné
OdpovědětVymazat