Miluju Mrože - tu zmrzlinu na klacku v čokoládě nebo jakoukoliv jahodovou tříšť. A dlouho jsem si myslela, že lepší zmrzlina není! No ale je - ta domácí! Už loni mi tahle zmrzka v mrazáku zpříjemnila léto natolik, že jsem si na ní vzpomněla i letos, když jsem viděla, že se urodilo slušné množství jahod. Žádné koláče nestojí za to zničit jahody ze zahrady! Buď čerstvé nebo tahle zmrzka a chodit si jen tak pro radost uždibovat!
Inspirace: Apetit
Ingredience:
- 150 - 200 g krupicového cukru
- 150 ml vody
- 800 g čerstvých jahod
- šťávu z půl limety nebo citrónu
- 200 ml sektu (šampaňského)

Postup:
- Cukr nasypte do malého hrnce, zalijte ho 150 ml vody a zahřívejte, dokud se nerozpustí. Vařte asi minutu a pak nechte cukrový sirup zchladnout.
- Mezitím si očistěte a omyjte jahody. Připravte si tyčový mixér a vyšší nádobu, kam se vejdou všechny jahody.
- Jahody rozmixujte (pokud nemáte rádi jahodová semínka, zkuste propasírovat přes cedník), přidejte šťávu z citrusů, cukrový sirup a mixujte ještě chvíli, aby se vše spojilo. Nakonec zalijte sektem a promíchejte. Pozor, bude to pěnit!
- Vše pak nalijte do nejlépe uzavíratelní nádoby a dejte mrazit. Občas promíchejte, zmrzlina bude provzdušněná a bude se pak lépe podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat