Jahodová zmrzlina



Miluju Mrože - tu zmrzlinu na klacku v čokoládě nebo jakoukoliv jahodovou tříšť. A dlouho jsem si myslela, že lepší zmrzlina není! No ale je - ta domácí! Už loni mi tahle zmrzka v mrazáku zpříjemnila léto natolik, že jsem si na ní vzpomněla i letos, když jsem viděla, že se urodilo slušné množství jahod. Žádné koláče nestojí za to zničit jahody ze zahrady! Buď čerstvé nebo tahle zmrzka a chodit si jen tak pro radost uždibovat!


Inspirace: Apetit


Ingredience:

  • 150 - 200 g krupicového cukru
  • 150 ml vody
  • 800 g čerstvých jahod
  • šťávu z půl limety nebo citrónu
  • 200 ml sektu (šampaňského)

Postup:

  1. Cukr nasypte do malého hrnce, zalijte ho 150 ml vody a zahřívejte, dokud se nerozpustí. Vařte asi minutu a pak nechte cukrový sirup zchladnout.
  2. Mezitím si očistěte a omyjte jahody. Připravte si tyčový mixér a vyšší nádobu, kam se vejdou všechny jahody. 
  3. Jahody rozmixujte (pokud nemáte rádi jahodová semínka, zkuste propasírovat přes cedník), přidejte šťávu z citrusů, cukrový sirup a mixujte ještě chvíli, aby se vše spojilo. Nakonec zalijte sektem a promíchejte. Pozor, bude to pěnit! 
  4. Vše pak nalijte do nejlépe uzavíratelní nádoby a dejte mrazit. Občas promíchejte, zmrzlina bude provzdušněná a bude se pak lépe podávat.


Žádné komentáře:

Okomentovat