V sobotu jsme byli grilovat. Zařekla jsem se jíst k masu pečivo a tak mě napadlo udělat brambory. Když je hodíte na gril čerstvé, tak nejsou špatné, ale často se na povrchu rychle opečou a uvnitř jsou ještě syrové. Takže je nejlepší si brambory předvařit. Třeba i den předem. Pak už je na Vás jestli je budete jíst studené (což je v těchto vedrech celkem fajn) nebo jestli je necháte chvíli na grilu, jen tak aby se prohřály a chytily barvu. No a k tomu si plácněte trochu nebo hodně tohohle dipu, který sklidil opravdu nečekaný úspěch.
Ingredience:
- středně velké rané brambory (množství záleží na Vás, počítejte 3 na porci jako přílohu a klidně i 6 jen tak)
- kelímek zakysané smetany (200 g)
- 100 g majonézy
- trochu citrónové šťávy
- 2 stroužky česneku
- hrst nasekané pažitky
- sůl
Postup:
- Neloupané brambory vcelku (ale očištěné) vsypte do hrnce a zalijte vodou, tak aby nekoukaly. Můžete a nemusíte osolit. Já se naivně domnívám, že se přes tu slupku trochu slané chuti dostane :D Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 20 minut - půl hodiny, dokud nebudou měkké. Zceďte.
- Mezitím si můžete udělat dip. Smíchejte zakysanku s majonézou. Přidejte tak lžíci citrónové šťávy, 2 prolisované stroužky česneku, hrst posekané pažitky a osolte. Vše samozřejmě dle chuti.
- No a nejlepší je dát ty brambory ještě na gril, aby se opekla kůrčička!
- No a to je vše :D K bramborám - teplým či studeným - podávejte dip. Přeji dobrou chuť ;)
Žádné komentáře:
Okomentovat