Česnekový dip s bramborem



V sobotu jsme byli grilovat. Zařekla jsem se jíst k masu pečivo a tak mě napadlo udělat brambory. Když je hodíte na gril čerstvé, tak nejsou špatné, ale často se na povrchu rychle opečou a uvnitř jsou ještě syrové. Takže je nejlepší si brambory předvařit. Třeba i den předem. Pak už je na Vás jestli je budete jíst studené (což je v těchto vedrech celkem fajn) nebo jestli je necháte chvíli na grilu, jen tak aby se prohřály a chytily barvu. No a k tomu si plácněte trochu nebo hodně tohohle dipu, který sklidil opravdu nečekaný úspěch.


Ingredience:

  • středně velké rané brambory (množství záleží na Vás, počítejte 3 na porci jako přílohu a klidně i 6 jen tak)
  • kelímek zakysané smetany (200 g)
  • 100 g majonézy
  • trochu citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • hrst nasekané pažitky
  • sůl

Postup:

  1. Neloupané brambory vcelku (ale očištěné) vsypte do hrnce a zalijte vodou, tak aby nekoukaly. Můžete a nemusíte osolit. Já se naivně domnívám, že se přes tu slupku trochu slané chuti dostane :D Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 20 minut - půl hodiny, dokud nebudou měkké. Zceďte.
  2. Mezitím si můžete udělat dip. Smíchejte zakysanku s majonézou. Přidejte tak lžíci citrónové šťávy, 2 prolisované stroužky česneku, hrst posekané pažitky a osolte. Vše samozřejmě dle chuti.
  3. No a nejlepší je dát ty brambory ještě na gril, aby se opekla kůrčička!
  4. No a to je vše :D K bramborám - teplým či studeným - podávejte dip. Přeji dobrou chuť ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat