Těstoviny s bazalkovým pestem



Jednoduché, rychlé, dobré, lehké. Víc se k tomu asi říct nedá :D

Ingredience:

  • 100 g madlí
  • 100 g parmezánu
  • velká dvojhrst bazalky
  • 2-4 stroužky česneku (dle chuti, já třeba česnek miluji ;))
  • hódně olivového oleje
  • sůl a pepř
  • balení těstovin (nejlépe z tvrdé pšenice - semoliny)

Postup:

  1. Uvaříme si těstoviny podle návodu, aby byly "al dente" - na skus.
  2. Mezitím si připravíme pesto. Nejjednodušší je použít food-procesor a postupně nasekat na jemno mandle, parmazán, bazalku, přidat prolisovaný česnek, zalít olivovým olejem, aby se vytvořila taková hrubá pasta a dle chuti osolit a opepřit. Pokud nemáte foodprocesor nebo jiný sekáček, jistě se dá nahradit hmoždířem nebo dokonce mlácením válečkem, ale poslední metodu nedoporučuji :D
  3. Hotové těstoviny smíchejte s pestem. Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat