Polévka z červené čočky a rajčat




Tahle polévka zahřeje i zasytí. Kombinace červené čočky a rajčat bude chutnat určitě i těm, kdo o luštěniny normálně moc nestojí. Pikantnost dodá kari koření, které jsem měla hóódně štiplavé, a musím říct, že mi to pořádně rozproudilo krev. Ozdobit a dokořenit polévku můžete skoro vším, co najdete ve své bylinkové zahrádce od tymiánu přes koriandr po petržel, můžete přidat zázvor nebo chilli a vždycky to bude dobrota!


Škvarková pomazánka


To je tak, když domů někdo přinese škvarky. Asi nejlepší způsob, jak je zpracovat, je udělat si z nich pomazánku. Když jsem jí dělala, chytla mě taková žravá, že jsem myslela, že ji sním jen tak na posezení. Ani tam ještě nebylo vajíčko. Ale být tam vůbec nemusí...


Tres Leches


Už se stalo skoro pravidlem, že když má u nás v rodině někdo narozeniny, tak peču dort. Dřív jsem si vybírala sama, jaký dort upeču. Poslední dobou už je to na objednávku. Tentokrát zvítězil dort třímlékový. V kombinaci s jahodami mi moc chutná. Ale popravdě je to "dort prasoň", protože kombinace salka a hromady šlehačky je až hříšně nebezpečná, a jahody tam jsou jen proto, aby to celé odlehčily! Proč si však občas nevyhodit z kopýtka!

Salát s červenou řepou



Samotnou čerstvou zeleninu si k jídlu jen tak nedám a salátům se celkem úspěšně vyhýbám. V restauraci si objednám radši guláš! Tohle je ale jeden z mála salátů, které mám ráda. Kouzlo spočívá ve smíchání správných ingrediencí. Pak se i obyčejná zelenina promění v něco neobyčejného jako je tenhle salát.

Kuřecí polévka s nudličkami



O víkendu jsme byli na chalupě. Jelikož se tam většinou strašně přejídáme a domů přijíždíme s pár kily navíc, rozhodli jsme se, že to tentokrát bude trochu dietnější. V hlavní roli hrály - kuře a zelenina! Takže jsem uvařila kotel polévky, upekla kuře s nádivkou a poslední den byl salát z červené řepy! Navíc začíná jaro, takže tahle ultra zdravá a léčivá polévka po práci na zahradě doslova bodla ;)

Podzimní Caesar salát


Minulý týden jsem přijela za kamarádkou na Křižíkovu s tím, že půjdeme na oběd. Šly jsme do Chop'd - Salad your life. Je to taková salátárna, kde si buď necháte připravit salát z nabídky, nebo si sestavíte vlastní. Salátové ingredience potom rozsekají na malé kousky a vloží do plastové misky. Já si vybrala Fall Caesar. Caesar s brusinkami a hruškou navíc. Byla jsem tak nadšená, že jsem se rozhodla udělat si ho i doma. No a tady je recept.

Čokoládový dort podle Dity P.


Kuchařku Deník Dity P. jsem si pořídila hned, co vyšla. Byla jsem zvědavá, jestli je opravdu tak dobrá, jak jsem očekávala, protože jméno Dity Pecháčkové je spojeno, jak s časopisem Apetit, tak i Albert. Postupně zkouším její recepty a zatím bylo jídlo vždy báječné (oproti jejímu stejnojmennému pořadu České televize). Tenhle čokoládový dort je hodně čokoládový, ale ne zase tolik jako třeba brownies nebo jiné dorty, které jsem zatím zkoušela. Je prostě akorát. Doufám, že bude kamarádovi chutnat!